Selecție 2016-2020

Scrisoare deschisă privind reorganizarea şi consolidarea sistemului naţional de transfuzii din România – București, 05 decembrie 2019

La ora actuală, în România, normele de siguranţă şi bunele practici privind testarea sângelui nu sunt la nivelul standardelor europene. Cu excepţia centrului de transfuzie al armatei, nu avem nici un centru de transfuzie la zi cu normele şi standardele prinse Directiva Europeană privind sistemul naţional de transfuzie.

 

CÂND MEDICINA SALVEAZĂ PACIENTUL, BIROCRAȚIA ROMÂNEASCĂ ÎL UCIDE!București, 16 ianuarie 2018

Dacă sistemul francez învață pacientul cum să-și administreze singur acest tratament pentru a-i crește independența (Cristina Udrescu poate umbla normal, poate desfășura diferite activități fizice ușoare, etc), sistemul românesc blochează acest tip de pacienți în spital, într-o stare de dependență și expuși zilnic riscului infecțiilor intra-spitalicești.

 

Scrisoare deschisă adresată liderului de grup al PSD în care îi cere revocarea lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor – București, 27 iunie 2018

Recenta condamnare penală la 3 ani şi 6 luni cu executare a celui de-al treilea om din statul român, pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu, decredibilizează atât instituţia Parlamentului cât şi România pe scena internaţională. În opinia noastră, până la reabilitare, domnul Dragnea se află într-o încălcare flagrantă a articolului 1 alineatul (3) din Codul de conduită al deputaţilor şi senatorilor.