Medika TVFinanțarea medicinei de familie prin împrumutul de la Banca Mondială

Medika TVMedika Special 11.12.2019 – SCHIMBARE REVOLUȚIONARĂ PENTRU REZIDENȚI!

 

Digi24 TV Cine și de ce îi permite lui Streinu Cercel să sădească teamă și nesiguranță în rândul celor mai vulnerabili dintre noi? – 22 aprilie 2020

Și tot pe linia asta mă întreb oare cui și în ce măsură a adus satisfacții marele Streinu Cercel de e îmbrățișat cu atâta ardoare de vechea clasă politică, cine se simte atât de vulnerabil încât îi permite acestui domn anchetat de DNA să pună în pericol siguranța cetățenilor români, în mod repetat?

Mă gândesc aici la toate acțiunile și declarațiile lui, la ”colaborarea” cu d-na Firea, la declarațiile alarmiste, la fake-news-ul împrăștiat cu atâta inconștiență.
Cine și de ce îi permite acestui domn să sădească teamă și nesiguranță în rândul celor mai vulnerabili dintre noi?

 

Academia CațavencuTudor Rareș Pop, USR: România, după 27 de ani, ai cu cine! Tot ce trebuie să faci este să te informezi! – 09 decembrie 2016

Tudor, ce a fost în capul tău când ai renunțat la publicitate ca să te angajezi la Cancelaria Prim-Ministrului?

Foarte mult entuziasm. Și foarte multă dorință de revanșă pentru toate meciurile pe care le-am pierdut din ’89 încoace. Și nu mă refer la fotbal, acolo e simplu, arunci televizorul pe geam și aia e. Mă refer la meciurile pierdute de România în două rânduri cu minerii și cu panseluțele, cu legea lustrației, cu baronii de județ și emulațiile lor, cu hai că merge și așa, cu gunoaiele aruncate pe geam, cu pădurile tăiate tot de ai noștri, cu cetățenii care și-au făcut din Parlament casă de odihnă și adăpost în fața justiției, cu sărăcia în care se zbat o treime dintre copiii români, cu impostura și demagogia care țin azi loc de politică, cu manelizarea societății, cu decăderea satului, fi-rar, sunt atât de multe meciuri pierdute că n-ar ajunge nici zece volume pentru cronicile lor.

 

HotnewsAșa cum există fake news în politică – 8 iulie 2018

Așa cum există fake news în politică, din păcate, există fake news și în sănătate. Această propunere legislativă prevede ca în emisiunile axate pe sănătate, producătorul sau moderatorul emisiunii să creeze atât spațiu pentru opinii personale, dar să asigure și spațiu pentru intervenția unui medic specialist. Nu mi se pare etic, ca producător sau ca radiodifuzor, să încurajezi un anumit tip de informație care nu are o baza științifică și, în același timp, să nu contrabalansezi genul ăsta de informație cu părerea unui medic specialist. 

 

LibertateaUnde se află România în lupta cu infecțiile din spitale: ”După Colectiv, minciuna lui «avem de toate» s-a spart în mii de bucăți” – 17 iulie 2020

Așa cum am scris și în manifestul de pe stopnosocomiale.ro avem mare nevoie de un moment T Zero în prevenirea, raportarea și tratamentul infecțiilor asociate actului medical. Suntem singura țară din UE care pe hârtie stă grozav de bine, dar asta pentru că raportăm extrem de puțin și cercetăm și mai puțin.  În România nu se fac studii de prevalență, fotografii de moment, dacă vreți, care să ne arate harta infecțiilor nosocomiale, care să facă un ”recensământ” al bacteriilor rezidente pe secții, care să facă cu adevărat lumină în jurul subiectului. 

 

Revista Politici de sănătate – Pacientii au nevoie de o voce – 13 decembrie 2018

Auzim foarte des că trebuie să punem pacientul în centrul sistemului de sănătate. Este o frază care sună foarte bine pe hârtie, dar care în practică se regăsește destul de puțin. Este suficient să vedem modul în care sunt tratați pacienții în spitale sau condițiile în care mulți dintre medici își desfășoară munca, lipsurile pe care le au atât la nivel de consumabile, cât și la nivel de dotări.

 

Revista Politici de sănătate – Infecțiile nosocomiale pot fi prevenite. Legea, în procedură parlamentară. – 11 iulie 2020

Subraportarea cazurilor de IAAM se întâmplă la toate nivelurile, de la medicul curant la spital sau Direcția de Sănătate Publică. În același timp, nu se realizează constant studii de prevalență de moment privind IAAM și, astfel, nu putem cunoaște cu adevărat numărul infecțiilor din spitalele din România. 

 

Radio România Actualități: Intervenție despre legea antifumat

Radio France Internațional: Intervenție despre decontările făcute de CNAS în numele asiguraților

București FM: Dezbatere despre Legea Bicicletei