Despre mine

Ani la rând, peste un deceniu, am lucrat în ceea ce se cheamă ”departamentul de Creație”. Veneam la birou pe bicicletă, aveam ședinte de brand induction, prezentări la client, iar dezbaterile de azi purtau atunci numele de brainstorming.

Peste noapte, mai exact pe 30 octombrie 2015, destinul României s-a schimbat într-un mod extrem de dureros și cu un cost absurd de mare. Proteste furioase și managementul dezastruos al tragediei de la Colectiv, au condus la căderea guvernului Ponta.

La începutul lui decembrie 2015 începeam ziua ca funcționar public, consilier la Cancelaria Prim-Ministrului, în cabinetul lui Cristian Ghinea. Făceam parte dintr-un val nou de oameni deciși să se implice.

În luna octombrie 2016, mi-am dat demisia din guvernul Cioloș și am intrat în politică alături de partidul Uniunea Salvați România. Am candidat pentru un loc în Camera Deputaților la București, având în spate experiența a zece luni de administrație publică centrală, la Cancelaria Prim- Ministrului dar și la Ministerul Fondurilor Europene.

Astăzi sunt membru în Comisia pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților. De la preluarea mandatului, lupt alături de USR pentru a crea un cadru favorabil marilor schimbări din sănătate. Un cadru care  pune accent pe limitarea fraudelor din Sănătate, pe creșterea oportunităților de profesionalizare, pe relația dintre pacient – medic, pe acces la servicii de sănătate, transparență, pe etică și integritate profesională, pe curățenia morală și materială.

0
Legi promulgate
0
Interpelări
0
Luări de cuvânt

Activ(ism) în București

În perioada 2013 – 2016, am fost activ în cadrul societății civile și am fondat asociația HaicuBicla, un ONG local care a ajutat la încurajarea utilizării bicicletei ca mijloc de transport alternativ în orașe. Asociația a pus pe harta capitalei proiectul ”Stație, mecanicul tău preferat”, un serviciu de self – service pentru bicicliști, a militat pentru susținerea în Executiv a proiectului ”Rețeaua Națională de Trasee Cicloturistice” și în iunie 2018 fost premiată pentru implicare civică la Gala Societății Civile, secțiunea Apărarea drepturilor individuale/colective pentru campania ”Ocolirea Parcului Herăstrău în siguranță pentru pietoni, persoane cu dizabilități și bicicliști”.
În paralel, în anul 2015 am fost unul din câștigătorii concursului Create your Bucharest, o inițiativă a Muzeului de Artă Aplicată din Viena, finanțată de OMV Petrom, în cadrul expoziției Mapping Bucharest: Art, Memory, and Revolution 1916–2016. Proiectul câștigător, București, Muzeu în Aer Liber, recuperează și pune spații publice din memoria colectivă pe o hartă afectivă a orașului. În același an, am fost implicat în campania CapitalaEuropeană2021, am realizat peste 20 de interviuri în cadrul proiectului BucurEști Tu.

Alerg, deci ajut!

Alergarea, una din marile mele pasiuni recente, mă ajută să mă mențin sănătos și totodată reprezintă o bună ocazie pentru a strânge fonduri în numele unor cauze umanitare. Mă găsiți alergând în mod tradițional la concursurile organizate la București și Sibiu. În paralel, încurajez foarte mult conceptul de sănătate prin sport și susțin nevoia unor măsuri și programe la nivel național indiferent de vârstă.